Sjunga med Cantare


Cantare är en fristående blandad kör med cirka 30 medlemmar med blandad bakgrund och ålder! Några av oss har varit med länge, andra är ganska nya. En del är studenter, andra lärare, jurister eller ekonomer m.m. Kort sagt - vi är en brokig och lite tokig skara som älskar att sjunga och tycker om att ha kul ihop!

Varje måndag kväll mellan kl.18.30 – 21.15 träffas vi för att repa på Bigarråvägen 8.

Vår repertoar består huvudsakligen av blandad modern och äldre körmusik, sakral som profan. Mer om vår senaste konsert-repertoar hittar du under Lyssna.

Vi tycker att en konsert ska vara en ny upplevelse för alla sinnen och ett av våra kännetecken är att vi försöker hitta nya uttrycksformer för att kommunicera musikens innehåll – från kompositören, via kören till publiken.

Vi jobbar efter en gemensamt framtagen plan kring repertoar, mål och inriktning, som revideras vid körens årsmöte varje höst.

Även den sociala gemenskapen är viktig. En gång per termin har vi körinternat då vi åker iväg en hel helg för att repa och umgås någonstans i Stockholms närområde. En och annan fest brukar det också bli under en termin samt då och då blir det en spontan öl efter måndagsrepen.

Cantare är ständigt på jakt efter att värva nya sociala och initiativtagande människor som gillar att sjunga. Just nu söker vi särskilt tenorer och basar!

Har du notläsningsvana och erfarenhet av att sjunga i kör eller annan ensembleform och vill vara med och utvecklas musikaliskt med oss!? Ring då och prata med Erik Larsson, 0736505353, skicka ett mail till kontakt@cantare.net eller använd kontaktformuläret.